ගෙදරදිම මිනි පීසා හදමු

0
395

🍕 ඔන්න දැන් කියලා දෙන්න යන්නේ රසම රස මිනි පීසා ගෙදරදීම හදාගන්නේ කොහොමද කියලා.. බලන්නකෝ එහෙනම් හදන විදිහ.

📌අවශ්‍ය දේවල්:

🍕පාන් පිටි 650g

🍕යීස්ට් තේ හැඳි 02ක්

🍕සීනි තේ හැඳි 02ක්

🍕වතුර කෝප්ප 1/2ක් (මඳ රස්නයෙන් යුතු)

🍕තවත් වතුර කෝප්ප 1 3/4ක්

🍕ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 02ක්

🍕ලුණු තේ හැඳි 1 1/2ක්

🍕තක්කාලි පූරී කෝප්ප 01ක්

🍕රතු බෙල් පේපර් 01ක්

🍕කහ බෙල් පේපර් 01ක්

🍕බ්ලැක් ඔලිව් 20ක් පමණ

🍕ලොකු ලූණු ගෙඩියක්

🍕පොඩි සොසේජස් පැකට් 01ක්

🍕චීස් 250g

📌සාදාගන්නා ආකාරය

🍕මුලින්ම යීස්ට් සහ සීනි මඳ රස්නයෙන් යුතු වතුර කෝප්ප 1/2කට කලවම් කර විනාඩි 10-15ක් පමණ පැත්තකින් තියලා පිපෙන්න හරින්න.

🍕ඊට පස්සෙ පාන් පිටි වලට ඒ යීස්ට් මිශ්‍රණයයි, ඔලිව් තෙල්, ලුණු සහ වතුර කලවම් කරමින් හොඳින් අනාගන්න ඕනෙ. අනාගෙන පිටි බෝලයක් (මෝලියක්) වගේ හදාගන්න.

🍕ඊට පස්සෙ ඒක පැයක් පමණ පිපෙන්නට හරින්න.

🍕ඊට පස්සෙ ඒ පිටි බෝලය කඩලා අපි පොඩි බෝල කිහිපයක් හදාගන්න ඕනෙ. ඒ බෝල ටිකත් චුට්ටක් පැත්තකින් තියලා අපි දැන් පීසා හදාගන්න තැටිය සූදානම් කරගන්න ඕනෙ.

🍕දැන් පීසා බේක් කරගන්න අවන් එකට දාන්න පුලුවන් තැටියක් අරගෙන තැටිය මත ඔලිව් තෙල් තවරා ගන්න ඕනෙ.

🍕 ඊට පස්සෙ අර කලින් හදාගත්ත පොඩි පිටි බෝලයක් අරගෙන තැටිය මත තියලා රොටියක් වගේ තුනී කරගන්න ඕනෙ.

🍕 මේ විදිහටම තැටිය මත අනිත් පිටි ගුලි ටිකත් පේලියකට තුනී කරගන්න.

🍕ඊට පස්සෙ මේවා මතට තක්කාලි පූරී දමා ගන්න ඕනෙ.

🍕 ඊට උඩින් සිහින්ව කපා ගත් බෙල් පෙපර් දමා ගන්න ඕනෙ. පසුව ඊට උඩින් සොසේජස් දමා ගන්න.

🍕 ඊටත් උඩින් බ්ලැක් ඔලිව් සහ ලූණු දමා අවසානයේ පොඩියට ගා ගත්ත චීස් උඩින් ඉසින්න.

🍕 මෙය තව පැය 1/2ක් තබා ෆැරන්හයිට් 350 (350°F) උෂ්ණත්වයට කලින් රත් කරගත් අවන් එකක විනාඩි 10ක් බේක් කරගන්න.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here